Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zapiekana zupa cebulowa to alternatywa dla tradycyjnej zupy z cebulą – wzbogacona chrupiącą bagietką oraz Twoim ulubionym startym żółtym serem.
Przygotowaną gęstą zupę zapiekamy z wcześniej przygotowanymi grzankami i zapiekamy w pojedynczych miseczkach lub naczyniu żaroodpornym.
Cebule obierz, pokrój w piórka, zrumień na maśle, dopraw pieprzem.
Wlej 1 l wody i wsyp zawartość opakowania zupy cebulowej. Mieszając, gotuj 20 minut.
Kromki bagietki opiecz w tosterze lub zapiecz w piekarniku.
Na dno miseczek żaroodpornych wrzuć grzanki, dodaj połowę starego sera, zalej zupą cebulową, wierzch posyp serem i zapiecz w piekarniku na złoty kolor.